Eugen Nicolăescu: „Vaccinul antigripal pentru 2013-2014 va fi produs la Cantacuzino”

Data publicării:
4036931 20mediafax 20foto 20ana 20poenariu-42434

Am prins în bugetul pe anul 2013 suma de opt milioane de lei pentru pregătirile necesare reluării activităţii Institutului Cantacuzino. După ce vor fi alocaţi banii, ei au zis cu aproximaţie şase luni pentru a finaliza toate lucrările, astfel încât să aibă GMP (Good Manufacturing Practice), să-şi finalizeze linia de fiolaj şi tot ce mai au pe acolo. Pentru sezonul viitor vom face 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino. Ei mi-au promis că la 30 septembrie sunt cu totul puşi la punct”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Totodată, ministrul Sănătăţii a spus că pentru Institutul Cantacuzino mai sunt pregătite încă două milioane de lei.

„Avem două milioane de lei tot pentru Institutul Cantacuzino, pentru acţiuni nedesfăşurate. Altfel spus, două milioane de lei este suma care n-a fost prinsă pe un anume proiect, este prinsă tot pentru Institutul Cantacuzino, pentru preluarea secţiei care este închisă la Antibiotice Iaşi. Aveau o secţie acolo la Iaşi, pe care vom încerca s-o transferăm la Bucureşti. Rămâne să facem o analiză. Eu am prins o sumă care să asigure şi alte tipuri de vaccinuri”, a adăugat Eugen Nicolăescu.

Potrivit ministrului, România trebuie să devină independentă pe principalele tipuri de vaccinuri şi chiar un exportator al acestor produse în zonă.

„Încă nu pot spune despre ce vaccinuri vorbesc, dar cu certitudine unul este vaccinul antigripal”, a mai spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a explicat că pentru vaccinul antigripal au fost prinşi în bugetul din 2013 bani pentru fabricarea a 1,5 milioane de doze.

„Acestea le voi lua de la Cantacuzino. Sunt mai ieftine de trei ori decât să iau din import. Eu aşa sper. De aceea am şi micşorat suma la antigripal în buget, special că o să iau de la Cantacuzino. De aceea le dau banii de investiţii”, a spus Eugen Nicolăescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri