EXCLUSIV. Hexi Pharma admite că ar putea avea probleme de producţie

Data publicării:
hexi pharma sediu site-2

Reporter Digi24: Cum răspundeţi acuzaţiei cum că produsul dumneavoastră ar fi fost diluat, substanţa activă ar fi fost diluată de zece ori faţă de cât era scris pe etichetă?

Marilena Nedeloiu, administratorul Hexi Pharma: Există o echipă care lucrează în sensul ăsta. Se fac... Momentan suntem în repaus, în suspendare. Se analizează această situaţie. Nu pot să vă răspund. Nu avem buletine care să certifice nici că este adevărat, nici că nu este adevărat. Ceea ce înseamnă că trebuie să aşteptăm. Nu putem vorbi despre acel produs, până nu avem şi noi contraanaliza. Se lucrează la aceste contraanalize şi la mai multe lucruri, în urma acestor dezvăluiri. Este posibil să fie şi probleme interne.

Marilena Nedeloiu este, conform datelor oficiale, unicul administrator al firmei Hexi Pharma, încă din februarie 2013. Era la conducerea societăţii în 2014, când Direcţia de Sănătate Publică a dispus ca dezinfectantul „Suprasept” să fie retras de pe piaţă. Era neconform, spuneau atunci inspectorii. Raportul nu explică exact despre ce era vorba, în el scrie doar că substanţa produsă de Hexi Pharma era necorespunzător etichetată. Mai exact, între autorizaţia de punere în vanzare şi ceea ce era trecut pe eticheta produsului existau neconcordanţe. DSP a cerut retragerea de pe piaţă şi interzicerea comercializării produsului „Suprasept”, până la reetichetare. Acum, Marilena Nedeloiu spune că au fost retrase doar acele recipiente care aveau „etichete neconforme”.

Marilena Nedeloiu, administratorul Hexi Pharma: Era vorba de retragere de pe piaţă a loturilor cu etichete neconforme. Nu am retras produsul „Suprasept” de pe piaţă.

În ultimii ani, Hexi Pharma a câştigat pe bandă rulantă contracte fără licitaţie cu multe dintre spitalele din ţară. 12.500 de contracte i-au fost atribuite direct firmei în ultimii 9 ani. Marilena Nedeloiu are o explicaţie. Managerii spitalelor erau cei care dădeau comanda.

Marilena Nedeloiu, administratorul Hexi Pharma: Dânşii au o procedură care le permite să achiziţioneze direct, în urma evaluării pieţei. (...) Sistemul de achiziţii directe este transparent. Toate produsele şi toţi producătorii sunt pe SEAP. Iar dânşii pot să aleagă în funcţie de produse sau de preţ.

În momentul de faţă, dosarul dezinfectanţilor din spitale a ajuns la Parchet. Hexi Pharma a avut o cifră de afaceri, doar în 2014, de aproximativ 4 milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri