Fără coordonator la centrul de transfuzii

Data publicării:
donare sange centrul transfuzii mediafax

Conducerea Centrului de Transfuzie Sangvină din Covasna încearcă din 2006 să convingă un medic să preia sarcina coordonării întregii activităţi. Nimeni nu mai este însă interesat, din cauza salariului prea mic raportat la responsabilităţile mari pe care le au cei care lucrează aici.

„Lucrăm într-un mediu foarte periculos, din cauză că lucrăm cu virusul HIV şi B şi C şi, oricât ne-am proteja, cred că avem motive să fim speriaţi!”, a spus Péter Gabriella, asistent de laborator.

„Salariul nu este motivant. Noi, să spunem, între ghilimele, cei care lucrăm de atâţia ani, lucrăm din pasiune, dar pentru cei tineri este foarte puţin”, a spus Szabo Maria, asistent de laborator. Rolul medicului coordonator este să examineze clinic toţi donatorii. De el depinde siguranţa dar şi viaţa celor care primesc sânge.

Este o muncă foarte precisă, trebuie să fim foarte atente şi să fie de calitate”, a spus Silvia Neagu, directorul Centrului de Transfuzie.

Ultimul medic a cedat şi el după câteva luni. Pentru a nu opri activitatea centrului, a fost adus temporar un medic de la Urgenţe. „Mi se pare inacceptabil, ca oferta de donatori să fie, cerere este în permanenţă şi oamenii să nu poată dona pentru că nu are cine să le asigure consultaţii, triaj şi examinare”, a spus Camelia Mîndru, medic şef secţie UPU SMURD Spital Judeţean Covasna.

La Centrul de Transfuzie Sanguină din Covasna lucrează doar şase asistente, un chimist şi un biolog, care ocupă şi funcţia de director. Un nou concurs de ocupare a postului de medic coordonator va avea loc la sfârşitul lunii iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri