Focar de TBC la Centrul de Reabilitare Neuropsihică de la Costîna

Data publicării:
costana

Doi pacienţi și un angajat al Centrului sunt printre ultimii bolnavi diagnosticaţi cu TBC.

În momentul de față existp nouă persoane bolnave, dintre acestea opt sunt persoane asistate, beneficiari din centru, și un angajat, o infirmier”, spune purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.

Doi dintre bolnavi au fost internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava, iar ceilalți sunt în îngrijire la izolatorul centrului de recuperare.

Beneficiarii care sunt în momentul de față sub tratament în mare măsură sunt aceiași care au fost și în 2012, deci e o recidivă datorita organismului, datorită tratamentului”, spuneVasilica Domșa, directorul Centrului de Reabilitare Neuropsihică.

Pacienţii şi personalul medical au fost testați radiologic, iar Direcția de Sănătate Publică a pus la dispoziția Centrului cantități mari de dezinfectant. Cu toate acestea, riscul ramâne.

Beneficiarii din acest centru, fiind cu probleme speciale, unii dintre ei urmează tratament neuropsihiatric, acesta având și o oarecare... duce la depresie a sistemului imunitar și o predispoziție la îmbolnăvire destul de accentuată”, spune Adrian Popescu.

În 2012, opt persoane din centru s-au îmbolnăvit de TBC.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri