Gorj. Asistentele ar da până la 20.000 de lei şpagă pentru un post la Spitalul Judeţean

Data publicării:
30012013 20mita 20gorj-46755

Infirmierele au fost angajate anul trecut în octombrie. Ele fac parte din cele 90 de cadre medicale angajate la sfârşitul anului, după ce s-au deblocat posturile din sănătate. Anchetatorii susţin însă că multe dintre angajări, au fost făcute contra cost.

Cinci cadre medicale au fost audiate de anchetatori, dar nimeni nu a recunoscut nimic.

Potrivit anchetatorilor, comisia de evaluare ar fi cerut 10.000 de lei pentru un post de infirmieră sau brancardier şi până la 20.000 de lei pentru cel de asistentă.

„A fost reţinută pentru 24 de ore pentru infracţiunea de luare de mită şi trafic de influenţă. Ar fi primit o sumă de bani pentru a exercita influenţe la cei din comisie”, a spus Florin Homescu, avocatul asistentei.

Ancheta declanşată i-a surprins pe angajaţii Consiliului Judeţean, instituţie de care aparţine spitalul. Mai ales că directorii unităţii medicale se plângeau mereu că nu au suficienţi bani pentru tratarea pacienţilor.

„Dacă ele se vor confirma sunt fericit că organele abilitate sunt în postura de a-şi face datoria. Cine greşeşte trebuie să plătească”, a spus Ciprian Florescu, vicepreşedinte Consiliului Județean.

„Aşteptăm un comunicat oficial şi vom acţiona în consecinţă”, a spus și Cristian Vlădoianu, directorul spitalului.

În faţa anchetatorilor urmează să vină şi membrii comisiilor de evaluare. În cazul în care se va dovedi că sunt vinovaţi, cei care au primit bani pot primi până la 12 ani de închisoare, iar cei care şi-au cumpărat posturile, pot sta până la 5 ani în spatele gratiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri