Sari la conținut
News Alert

Gravide duse la spital cu Dacia Papuc. Medicii de la „Elena Doamna” vor să-și cumpere o ambulanță normală

Medicii de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași au la dispoziție o așa-zisă ambulanță, care circulă de mai bine de 15 ani. Maria Radu este una dintre pacientele transportate cu această maşină, la un alt spital din oraş, pentru un control.

„Nu mă întrebaţi. N-a fost cea mai plăcută experienţă”, a fost reacția pacientei.

Femeile care de-abia au născut se tem să urce cu bebeluşii în maşina maternităţii şi preferă să cheme un taxi.

„Au fost transportate la analize. A fost foarte greu. Din câte am înţeles, se apelează şi la alte mijloace de transport pe care ori le suportă gravida, ori medicul”, a spsu Maria Radu, pacientă.

„Mi-a spus că trebuie să-i fac un ecograf la abdomen şi mi-a spus să plătesc taxiul dacă vrem să mergem şi am plătit cu o altă femeie, am pus bani pentru taxi şi am mers”, a spus o altă pacientă.

Cum nu mai speră că autorităţile vor găsi soluţii, medicii au început o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra o ambulanţă.

„Avem nevoie de aproximativ 10.000 de euro şi dorim să-i strângem din donaţii, din cei 2% care se plătesc momentan şi vom organiza diferite evenimente. Rugăm toată comunitatea să participe şi pe cei care doresc să ne sară în ajutor”, a declarat Mădălina Nour Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi.

Lunar, la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi se nasc 200 de copii. O treime dintre ei trebuie tranferaţi la secţiile de pediatrie de la alte spitale.