Guvernul a decis majorarea salariilor din sănătate cu 100 lei. Reacția Colegiului Medicilor

Data publicării:
barbati cu bani in mana


Actualizare 15:30: Colegiul Medicilor din România (CMR) salută majorarea cu 100 de lei a cuantumului brut al salariilor de bază din sistemul sanitar, subliniind însă că aşteaptă să fie aprobată legea privind practica privată în spitalele publice, care ar urma să aducă o creştere salarială semnificativă, scrie Mediafax.

„Majorarea cu 100 de lei poate părea nesemnificativă, dar salutăm decizia. Aşteptăm, aşa cum am negociat cu Ministerul Sănătăţii, aprobarea legislaţiei privind practica privată în spitalele publice, care va creşte semnificativ veniturile, precum şi aprobarea legii malpraxixului”, a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR.

Potrivit preşedintelui CMR, cele legi au fost finalizate şi avizate de Colegiu, aşteptându-se să fie aprobate de Parlament.

După aprobarea legii privind practica privată în spitalele publice, orice medic va putea examina pacienţi sau face intervenţii chiurgicale peste orele de program, la cererea pacienţilor. Banii încasaţi pentru activităţile medicale private vor fi împărţiţi cu spitalul şi echipa medicală, a explicat Astărăstoae.  

Majorarea salarială cu 100 de lei pentru angajații din sănătate și asistență socială se va aplica de la 1 ianuarie 2015.


În urmă cu o săptămână, Federaţia Sanitas a renunţat la protestele anunţate, după ce Guvernul le-a promis atunci sindicaliştilor că, din ianuarie 2015, vor fi majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, aşa cum se discutase în iunie, la Ministerul Finanţelor, scrie Mediafax.

Astăzi, Comisia Europeană a redus prognoza de creștere economică pentru România de la 2,8 la 2%Şi prognoza pentru 2015 a fost revizuită în scădere, Comisia estimând un avans economic de 2,4% pentru anul viitor, faţă de proiecţia de 2,6% prezentată în raportul din primăvară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri