Idei inedite de fitness

Data publicării:
fitness

Sportul are nenumărate beneficii pentru organism. Ca să convingă cât mai mulţi oameni de acest lucru, antrenorii de fitness şi aerobic vin cu idei inedite în această vară. Dacă unii dintre ei mută antrenamentele din sala de fitness în parcuri, alţii creează platforme online, astfel încât să poţi face sport acasă, în faţa calculatorului.

Mădălina şi Flavius Predoi sunt doi sportivi de performanţă, care au decis să mute sportul din sălile de fitness în online. Mai exact, au creat o platformă prin care oricine poate face exerciţii fizice acasă, chiar în faţa calculatorului. Conceptul este foarte popular în America şi în Anglia şi are clase pentru fiecare nivel: începător, mediu şi avansat.

Flavius Predoi, antrenor fitness: Psihologia antrenamentelor noastre este ca fiecare să facă mişcare. Nu este despre noi să ne arătăm skill-urile şi ce sărituri ştim şi cât de complicate pot fi. facem lucruri foarte simple ca să le facă toată lumea. 60% din populaţia României nu face sport deloc. 32,5 % fac din când în când.

Mădălina Predoi, antrenor fitness: Antrenamentele sunt dimineaţa şi seara live. cine nu ajunge la antrenamente, le au şi înregistrate. dimineaţa intrăm live de la 7:30 la 8:30.

Fiecare clasă este de trei ori pe săptămână şi durează jumătate de oră.

Mădălina Predoi, antrenor fitness: Punem accent pe continuitate. antrenamentele sunt diferite. Combinăm diferit exerciţiile pentru a nu se plictisi oamenii şi pentru a avea cu adevărat rezultate.

Flavius Predoi, antrenor fitness: Nu trebuie să privim sportul ca pe o acţiune pe care trebuie să o facem pentru sănătatea noastră, ci să fie o activitate pe care să o faci cu plăcere şi să o introduci în viaţa ta şi să o accepţi.

Adelina Popescu s-a înscris în program în urmă cu câteva luni. Mişcarea nu o ajută doar să se menţină în formă, ci şi să scape de stres.

Adelina Popescu: Sunt în perioada cu licenţa şi am zis că ceva care să mă scoată în starea de stres continuu şi să o fac în mod sănătos. Mă simt liberă, nestresată, zen. Sunt o fire agitată de fel.

Flavius Predoi, antrenor fitness: Ne oxigenăm creierul, inima este sănătoasă. Ideea e că sportul în sine te ajută foarte mult. Te ajută şi pentru psihic, să fii mai disciplinat, să te motivezi, te învaţă cum să evaluezi situaţiile în care eşti.

Un alt instructor de fitness, Iulian Dinu a scos cursantii din sală în parc. Antrenorul s-a gândit să îşi provoace elevii la o oră de antrenament în natură.

La fel ca şi în sala de fitness, în aer liber se pot face exerciţii pentru întreaga musculatură.

Iulian Dinu, antrenor fitness: Ne folosim de natură. facem exerciţii pe scară, pe o bandă, pe iarbă. Ne vom folosi de copaci. Am adus corzi elastice, gantere, scară de viteză. Avem o paraşută. Este o coardă pe care o vom lega de corp şi ne ajută atunci când e legată de corp să ne încetinească alergarea datorită vântului care se produce în spate. Este un exerciţiu care nu poate fi făcut în sală. provine din ateltism şi ne ajută să ne tonifiem corpul.

Chiar dacă lista exerciţiilor care pot fi făcute în aer liber este restrânsă, beneficiile sunt nenumărate.

Iulian Dinu, antrenor fitness: Aerul curat oxigenează creierul mult mai bine. Suntem mai relaxaţi. Gradul de plictiseală care poate interveni la o sală dispare.

Alina Oprea: Acest antrenament ar fi cel mai lung pe care l-am făcut în aer liber şi beneficiile deja le simt. Ambientul este total diferit faţă de sală. Am schimbat rutina, nu am mai văzut aceiaşi pereţi.

Indiferent de tipul de mişcare ales sau locaţie, este important să nu uitaţi că sportul şi alimentaţia echilibrată vă ţin departe de cabinetele medicilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri