Infecţie intraspitalicească, verdict în cazul bărbatului decedat după externarea de la Spitalul Judeţean Timiş

Data publicării:
bacterie

Rezultatele necropsiei în cazul bărbatului care a decedat la scurt timp după ce a fost externat de la Spitalul Judeţean Timiş indică drept responsabilă o bacterie contractată în unitatea medicală. Familia acuză acum doi medici de la Clinica de Neurochirurgie de ucidere din culpă, întrucât aceştia l-ar fi lăsat pe bolnav să plece acasă, deşi se simţea rău după operaţie.

Pe fişa de externare a bărbatului care a murit la câteva zile după ce a ieşit din spital se menţiona că este infectat cu bacteria clostridium difficile. Acesta a fost şi motivul pentru care familia a solicitat examinarea pentru a stabili cauza decesului.

Familia speră acum ca medicii vinovaţi să plătească pentru fapta comisă, asa ca au sesizat şi Colegiul Medicilor pentru malpraxis. Şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a venit la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Specialiştii de la Secţia de Boli Infecţioase au confirmat faptul că, în ultimul an, au tratat zeci de persoane care s-au infectat cu aceeaşi bacterie intraspitalicească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri