Infecţiile urinare, responsabile de reumatism

Data publicării:
laborator analiza

Chiar dacă pare greu de crezut, infecţiile urinare sunt mai frecvente decât răcelile, iar cele mai afectate sunt femeile.

„Infecţiile urinare sunt o problemă care afectează în special femeile, sunt nişte motivaţii anatomice legate de partea asta, ele sunt problematice dacă într-adevăr se repetă des: să zicem o dată, de două ori pe lună”, a spus dr. Ştefan Stângaciu, medic specialist de familie, competenţă în apifitoterapie.

Dacă nu sunt tratate la timp, infecţiile urinare pot afecta vezica urinară şi rinichii, dar nu numai.

„Diseminează germenii, de exemplu infecţia urinară cu coli diseminează şi ajunge în corp şi se aşează în articulaţiile unde le găsesc de obicei mai slabe. Acolo unde imunitatea este mai scăzută”, a explicat dr. Reghina Pătru, medic primar recuperare medicală.

„Dacă afectează rinichii şi suprarenalele, toată zona aceea este afectată, nu mai funcţionează cum trebuie. Ori suprarenalele ştim din anatomie, fiziologie că produc hormoni foarte utili, inclusiv cortizonul; ori cortizonul este un hormon antiinflamator care este foarte util în prevenirea reumatismului sau uneori chiar şi în tratarea lui”, a mai adăugat dr. Ştefan Stângaciu, medic specialist de familie, competenţă în apifitoterapie.

De aceea este foarte important ca infecţiile urinare să fie tratate la timp, iar antibioticele nu sunt singura soluţie.

„Tratamentul homeopat presupune răbdare din partea bolnavului, dacă nu îţi răspunde la tratamentul homeopat pe care i-l dai, poţi să îi faci un autovaccin, care în diluţii succesive dă rezultate foarte bune”, a sfătuit dr. Reghina Pătru.

Infecţiile urinare mai pot fi tratate şi cu ajutorul apiterapiei. Adică tratament cu miere, propolis, dar şi plante medicinale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri