Sari la conținut

Infirmieră de la Spitalul Huşi, unde o fetiţă de patru ani a murit, sancţionată cu 10% din salariu

Foto: Digi24

„Infirmiera nu a respectat procedura în ceea ce priveşte transportul pacienţilor decedaţi din salon la morga spitalului. Responsabilitatea îi revine, conform fişei postului, acestui cadru sanitar care, împreună cu un brancardier, autopsier sau paznicul de la poarta spitalului, după caz, trebuie să transporte cadavrele la morgă. Acum probabil a şi cedat emoţional femeia, având în vedere conjunctura acestui caz”, a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru, citată de Mediafax.

Sancţiunea a fost stabilită de o comisie formată din şase reprezentanţi ai Primăriei Huşi şi ai spitalului, până în prezent nefiind luată însă nicio măsură în ceea ce priveşte actul medical, răspunderea revenind, potrivit conducerii unităţii, anchetatorilor şi forurilor profesionale.

Familia fetiţei, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, acuză de malpraxis cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huşi, după ce copila în vârstă de patru ani a murit în urmă cu câteva zile, la 40 de minute de la internarea în unitatea medicală.

Fetiţa a fost diagnosticată de către medicul de gardă cu "laringită acută, cu sindrom febril” şi a primit tratament cu antibiotic. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a i se face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Poliţiştii de investigaţii criminale au declanşat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de culpă medicală, fiind ridicate toate documentele de la spitalul din Huşi referitoare la acest caz.

Părinţii fetiţei au depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care solicită explicaţii cu privire la decesul fiicei lor.

Şi Colegiul Medicilor a deschis o anchetă în acest caz, tot în urma unei sesizări depuse de părinţii copilei.

De asemenea, conducerea spitalului face o anchetă internă în acest caz, pentru a stabili dacă din punct de vedere administrativ au fost respectate toate procedurile prevăzute de regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii spitaliceşti.

Conducerea Spitalului Municipal Huşi declara, vineri, că medicul Floreta Bianu, care i-a aplicat tratamentul fetiţei de patru ani, s-a învoit pentru mai multe zile, în condiţiile în care trebuie să se prezinte în faţa organelor de anchetă pentru a da explicaţii cu privire la acest caz.