Sari la conținut
News Alert

Institutul de Oncologie din Iași are 60 de paturi, dar la tratament vin zilnic 160 de pacienţi

Saveta Năstac suferă de cancer mamar şi a fost nevoită să treacă printr-o operaţie traumatizantă. Imediat după intervenţie, medicii i-au recomandat să facă radioterapie, dar a ajuns să facă tratamentul abia după două luni, când s-a eliberat un pat. Două luni în care s-a temut că boala o poate învinge.

Nu sunt cadru medical ca să-mi dau seama, dar nici bine nu-ţi este ca să stai”, spune Saveta Năstac, pacientă.

Conducerea spitalului are o soluție. Vrea să amenjaze mai multe saloane într-un imobil dezafectat.

După ce clădirea va fi extinsă şi reabilitată, aici vor putea fi cazaţi 90 de bolnavi. Într-o cameră nu vor sta mai mult de trei persoane, iar pacienţii vor avea la dispoziţie şi un restaurant. Soluția ar putea fi foarte bună, dar termenul de transformare în realitate pare o glumă pentru bolnavii de cancer: cel puţin nouă luni.

Extinderea respectivă are nevoie de un Plan Urbanistic Zonal. Am aflat că este nevoie de aproximativ două luni de zile pentru a se promova o hotărâre de Consiliu Local, proiectul nostru va suferi o întârziere de aproximativ două luni”, spune Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iaşi.

Anul trecut, peste 1000 de bolnavi de cancer au urmat ședințele de radioterapie la Institutul Regional de Oncologie de la Iași.