Institutul de Oncologie din Iași are aparatură modernă, dar nu și medici care să o folosească

Data publicării:
iasi

Conducerea Institutului de Oncologie spune că vrea să organizeze concurs pentru ocuparea posturilor dar că nu găsește candidați. E o specializare care s-a introdus abia anul trecut la rezidențiat.

În toată țara sunt 54 de medici specialiști în radioterapie și anul acesta cinci dintre ei și-au întocmit actele pentru a pleca în străinătate. Institutul de Oncologie din Iași a avut, până nu demult, șase radioterapeuți.

În prezent, mai sunt doar doi, pentru că ceilalți și-au luat concediu fără plată ori s-au pensionat. Unitatea medicală dispune de cea mai performantă aparatură, iar salariul pentru debut ajunge la aproape 3.000 de de lei. Cu toate acestea, tinerii absolvenți nu sunt interesați de noua specializare.

Astfel că la ultimul rezidențiat s-au scos cinci posturi pentru radioterapie, dar s-a ocupat doar unul. Conducerea Institutului a făcut apel la toate spitalele din țară dacă pot detașa specialiști.

De astăzi, a ajuns în Institut un medic detașat de la Bacău pentru șase luni, care va lucra mai mult în ambulatoriu pentru că nu are experiență. Zilnic, la Institut vin pentru tratament aproape 100 de pacienți, iar cei doi medici sunt nevoiți să lucreze ore bune peste program astfel încat să respecte toate programările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri