Institutul Oncologic primește antibiotice și analgezice de la alte spitale

Data publicării:
spital medicamente-1

Pacienţii aflaţi sub tratament la Institutul Oncologic Fundeni primesc din nou antibiotice şi analgezice din farmacia unităţii. Medicamentele au fost aduse de urgenţă de la alte spitale, după ce echipa de control trimisă în Institut a confirmat că acestea lipseau din spital. 

Ancheta de la Institutul Oncologic a fost începută după ce mai mulţi bolnavi s-au plâns că au fost nevoiţi să îşi cumpere, pentru a fi trataţi, antibiotice, ser fiziologic şi materiale sanitare, care nu se găseau în spital.

 „Nu au absolut nimic în spital. Ne cer bani pentru antibiotice, ne cer banii pentru leucoplast, ne cer bani pentru absolut tot. Mi s-au cerut pentru un singur medicament 2,5 milioane, pentru un antibiotic”, a declarat o femeie.

„Calmantele, în speţă Algocalminul, trebuie să vin cu ele de-acasă. Calmante nu găseşti. Trebuie să cumperi tu”, confirmă un alt pacient.

Că nu sunt medicamente au costatat şi reprezentanții ministerului care au decis să le aducă din alte spitale.

Am transferat un număr de medicamente uzuale pentru pacienţii care se află aici, astfel încât, până la finalizarea procedurii de achiziţie începută de institut, pacienţii să nu aibă absolut nicio problemă legată de accesul la tratament. De-acum înainte rămâne să aprofundăm controlul, să vedem dacă sunt şi alte probleme, pentru a preîntâmpina o asemenea situaţie”, a declarat Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a explicat, ieri, la Digi 24, că responsabil pentru această criză a medicamentelor este fostul manager al Institutului, demis în urmă cu trei săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri