Sari la conținut

Invenția oamenilor de știință pentru a ascunde ridurile

 FOTO: scientificamerican.com - În jurul ochiului stâng este aplicată pelicula invizibilă

Odată aplicată, pelicula se usucă și face ca pielea să arate mai tânără. În acest moment produsul este testat ca unul cosmetic. Specialiștii spun că „a doua piele” ar putea fi folosită în medicină și pentru a ne proteja de razele soarelui.

Echipa de la Școala Medicală Harvard și Institutul de Tehnologie Massachusetts au testat produsul pe câțiva voluntari, aplicând formula pe zona de sub ochi, antebrațele și picioarele acestora.

Polisiloxanul polimer a fost făcut în laborator utilizând molecule de silicon și oxigen. Deși este sintetic, este foarte asemănător pielii adevărate și înzestrat cu un strat respirabil, protector. Pentru că pe măsură ce îmbătrânim, pielea devine mai puțin fermă și elastică, pelicula creată de specialiști, dă mai multă elasticitate pielii, creând astfel efectul de piele fină și fără riduri. Produsul poate fi purtat toată ziua și rezistă și când pielea se umezește.

Înainte de comercializare, însă, sunt necesare și alte studii. Polimerul necesită aprobarea autorităților de reglementare.

Produsul ar putea reprezentat un ajutor de nădejde pentru persoanele care suferă de boli de piele, dar și pentru persoanele care doresc să pară mai tinere.