Investiție de 19 milioane de euro pentru un spital din România, după vizita cu scandal a ministrului Nicolae Bănicioiu

Data publicării:
BANICIOIU

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, că unitatea medicală, unică de acest gen din Moldova, va fi complet modernizată, investiţia, care se ridică la aproximativ 19 milioane de euro, urmând a se derula în următorii patru ani, notează Mediafax. 

„Va fi o reabilitare generală, practic, vom avea un spital nou. Vom întocmi un protocol între Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii, prin care vom stabili contribuţia financiară a fiecărei părţi. Am discutat deja cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, am căzut de acord, urmează doar să decidem câţi bani alocă CJ-ul şi care este contribuţia Ministerului Sănătăţii", a afirmat şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

El a spus că unitatea medicală se află în subordinea Consiliului Judeţean, însă Spitalul de Copii din Iaşi deserveşte pacienţi din întreaga regiune a Moldovei, astfel că doar o parte din bani vor fi alocaţi de către CJ Iaşi.

În 3 februarie, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost apostrofat, la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, de un bărbat nemulţumit că pacienţii aşteaptă şi câte şase ore la uşa cabinetelor medicale, iar lipsa scaunelor îi determină pe părinţi să-şi ţină copiii pe jos, pe holurile spitalului. Bărbatul era nemulţumit că aştepta de câteva ore să intre la consultaţie la un medic şi că, din cauză că nu există scaune sau bănci pe holuri, părinţii îşi aşază copiii pe jos.

„Păi ce facem, domnu' ministru, astea-s condiţii? Noi stăm aici de la şase dimineaţă. Ăsta nu-i director, dacă îi lasă pe copii să stea pe jos”, i-a spus bărbatul ministrului Nicolae Bănicioiu. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri