Jocurile pe telefon, cele de cultură generală sau integramele mențin creierul sănătos

Data publicării:
jocuri

Dacă pentru copii jocurile reprezintă o formă de distractie, pentru adulți completarea integramelor, jocurile de cultură generală, șahul sau simplul citit al unei cărți, reprezintă o modalitate de antrenare a creierului.

„Trebuie respectate cele trei opturi: opt ore de somn, opt ore de munca și opt ore de distracție. Opțiunea de a te duce într-un loc static, bar, unde e muzică, te distrează pentru un timp, dar nu este suficient”, spune George Popescu Tismana, medic primar neurolog.

Cu alte cuvinte, așa cum corpul are nevoie de exerciții fizice pentru a rămâne tonifiat, creierul are nevoie de exerciții intelectuale, pentru a rămâne sănătos. Exercițiile trebuie alese în functie de stilul de viață.

„Cei care au munci monotone, pentru moment să se ducă pe fereastră să numere tramvaiele sau frunzele. Trebuie un delete din ăsta al creierului, ca să devina din nou comprehensibil pentru altceva. Dacă e muncă intelectuală multă, trebuie să alternezi cu parte fizică, înot, tenis, cu efort fizic. Dacă ai o muncă așa cum au medicii, presupune legătura cu omul, unii scriu, alții fotografiază”, explică medicul George Popescu Tismana.

Atât hobbyurile, cât și jocurile pe telefon sau calculator care stimulează intelectul și determină creierul să gândească, feresc mintea de îmbătrânirea prematură, spun medicii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri