La coadă pentru analize gratuite. Sute de pacienți vin de la ora 5:00, pentru a prinde bon de ordine

Data publicării:
coada analize

În fiecare dimineaţă, forfota pe holurile Policlinicii din Iaşi începe încă de la cinci. Mulţi dintre pacienţi stau la coadă degeaba.

De o săptămână vin la bonuri şi ba că are zece bonuri, ba că are 14 bonuri, să ferească Dumnezeu!”, spune o femeie.

Obţinerea bonului de ordine nu înseamnă şi rezolvarea problemei. Mulţi dintre medicii care trebuie să-i consulte au program după-amiază. Bolnavii sunt astfel nevoiţi să mai facă un drum în plus.

Reprezentanţii Policlinicii susţin că s-a ajuns în această situaţie din cauza bugetului insuficient primit de la Casa de Sănătate. Lunar li se dau 50.000 de lei, în loc de 80.000, cât ar avea nevoie. Astfel că, în fiecare lună, după data de 15, este aproape imposibil ca bolnavii să mai poată beneficia de analize gratuite.

Eu am atras atenţia directorului Casei de Asigurări, înţeleg că se face o repartiţie echitabilă, dar această repartiţie nu are în vedere că Policlinica Spitalului Sfântul Spriridon este arhicunoscută şi pacienţii vin aici din toate colţurile judeţului şi nu numai”, spune managerul spitalului, Ioan Bârliba.

Bugetul care se alocă de către Casa Naţională se împarte pe nişte reguli foarte clare, pe punctaje, norme, proceduri de lucru şi nu putem pentru un furnizor sau altul să alocăm banii într-un anumit sens sau nu”, a declarat Robert Dâncă, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi.

Cei care nu reuşesc să obţină bonuri de ordine trebuie să plătească analizele. Numai o radiografie pulmonară costă 60 de lei, însă, în funcţie de gravitatea bolii, analizele pot costa chiar şi peste 200 de lei.

În fiecare lună, peste 10.000 de pacienţi vin la Policlinica din Iaşi.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri