Lista spitalelor cu probleme, publicată cu acordul Parchetului

Data publicării:
ministerul sanatatii-2

În Bucureşti, nici măcar spitalele mari precum Floreasca, Universitar sau Pantelimon nu sunt sigure.

„Noi aceşti dezinfectanţi nu i-am folosit decât în cadrul blocului alimentar. De acolo au fost şi recoltate probele. Nu din restul spitalului. Au fost recoltate 12 probe. Una singură a ieşit neconformă în sensul că numărul de germeni era crescut. Nu s-a pus problema de floră patogenă, iar pe data de 3 am repetat recoltarea şi probele au fost conforme”, susţine Fiorela Mitoiu, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Pantelimon.

La Spitalul „Sfântul Ştefan”, din Bucureşti, problemele nu au apărut în bucătărie, ci în toalete.

În momentul de faţă pentru cei care au ieşit neconformi au fost schimbaţi. Neconforme pentru cele 10 probe recoltate au ieşit: proba numărul 7- perete faianţă grup sanitar şi pentru 10 paviment hol parter. Din acestea, din cele patru clase de bacterii a ieşit neconformitatea la unul singur”, explică Silvia Năstase, managerul Spitalului „Sfântul Ştefan”.

Mai marii din Sănătate au lista spitalelor cu probleme de două zile. Nu au vrut însă să o facă publică de la început.

„Consider că ar fi o mare greşeală să fac asta, dincolo de faptul că n-o pot face prin prisma anchetei penale. Aş trece peste asta, dar ar fi o mare greşeală”, spunea Patriciu Achimaş-Cadariu miercuri seara, în platoul Digi24.

Acum, lista lista a fost făcută publică, dar cu acordul Parchetului, anunţă Ministerul. În ciuda scandalurilor care au izbucnit în Sănătate de când Patriciu Achimaş Cadariu a preluat mandatul, ministrul nu a pierdut sprijinul şefilor săi din Guvern.

„Înţeleg foarte bine îngrijorările oamenilor. Trebuie să ne aşezăm ca să luăm decizii. Nu ascund nimic, nu neglijez nimic. Nu privesc cu superficialitatea problema şi îmi voi folosi cele şase luni (rămase din mandat – n.r.) ca să iau măsuri. Nu cred că schimbările de oameni pot rezolva problemele sistemice. Mă interesează să găsim soluţii”, spune premierul Dacian Cioloş.

Că dăm afară pe unii.. nu rezolvăm problema din sistem. Am văzut când a ajuns domnul Cadariu la minister primul lucrur s-a întors la noi la sediul Guvernului şi ne-a spus că cei mai mulţi sunt arestaţi preventiv din minisrer, alţii sunt în procese, alţii sunt în puşcărie. Deci nu avea nici cu cine să lucreze în foarete multe direcţii. Se pare că în anumite momente nici puşcăria, nici DNA-ul nu au efectul total asupra sistemului”, completează vicepremierul Vasile Dîncu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri