Sari la conținut

Lucrările la Spitalul Judeţean Galaţi, întârziate de lipsa banilor şi de proiectarea greşită

Peste 200 de pacienţi ajung zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi. Este locul în care totul se petrece contratimp. Nu însă şi pentru muncitorii care lucrează la modernizarea unităţii. Deşi proiectul a fost realizat încă de acum cinci ani, abia acum doi ani s-a organizat licitaţia, lucrările au început în 2013 şi nu s-au terminat nici acum.

Dispeceratul, compartimentul de urgenţe medicale minore şi stabilizarea au fost terminate. La fel şi garajul pentru ambulanţe. Din cauza întârzierilor şi a lipsei de comunicare, a apărut o problemă - ambulanţele de nouă generaţie sunt prea înalte pentru a încăpea în garaj.

„Proiectarea a fost făcută în urmă cu câţiva ani buni şi normal că proiectul a mai suferit modificări. Este modul de activitatea al acestui serviciu, de noutăţile care au apărut în activitatea lor şi de care a trebuit să ţinem cont”, a declarat Mihaela Debita, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

Compartimentul de internări-externări, ortopedia şi cabinetele de radiologie vor fi finalizate abia la anul. Viteza cu care s-au realizat lucrările a fost direct proporţională cu sumele alocate de către consiliul judeţean Galaţi.

Din cauza asta acest contract a fost pe o perioadă de trei ani încheiat, la timpul acela. Ca atare nu putem să spunem că am avut banii dar nu s-a putut realizat contractul din vina cuiva”, a spus Marian Vicleanu, vicepreşedintele CJ Galaţi.

Vestea bună este că a fost rezolvată cea mai gravă problemă. Acoperişul din plastic transparent, din cauza căruia clădirea a fost inundată, a fost înlocuit.

Până în prezent, s-a investit un milion de lei. Iar pentru a finaliza întreaga unitate de primiri urgenţe mai trebuie cel puţin 300.000. Autorităţile speră să fie gata în primăvara anului viitor, dar termenul nu este sigur.