Sari la conținut
News Alert

Maraton de operații, la Cluj-Napoca. Vor fi tratați 22 de pacienți

Gheorghe Hotăran are 61 de ani și este din Arad. Acum două luni, medicii i-au pus provizoriu diagnosticul de hepatită, doar că tratamentul primit nu a făcut decât să-i înrăutăţească starea de sănătate.

Gheorghe Hotăran: „Medicul care s-a ocupat s-a uitat pe RMN și a zis: văd ceva pe canal, nu știu dacă este piatră sau a crescut ceva, mergeți undeva la un medic de specialitate”.

Așa a ajuns barbatul la Institutul de Gastroenterologie din Cluj-Napoca. Aici, medicii i-au spus că sunt grav afectate căile biliare și că are nevoie urgent de o intervenție endoscopică.

Gheorghe Hotăran: „E șansa vieții mele, poate dacă nu ajungeam aici la tehnica aceasta modernă cine știe câte îmi erau zilele sau ce intervenții îmi făceau alți medici”.

Pentru a pune diagnosticul corect și a stopa agravarea afecțiunii, medicii au folosit, în premieră pentru România, un aparat extrem de performant.

Prof. dr. Marcel Tanțău, șeful secției de Gastroenterologie: „Un mini-endoscop care este extrem de mic și care se poate introduce prin endoscopul-mamă şi se pătrunde în căile biliare este prevăzut cu o cameră digitală de o înaltă rezoluție şi imaginile sunt senzaţionale”.

Gregory Haber, medic gastroenterolog USA: „Cel mai mare impact este asupra pacienților. Toată lumea va înţelege ce e mai bine pentru ei. Dacă avem un caz dificil, putem să schimbăm opinii cu mulți medici care au experienţe diferite”.

Toate intervențiile vor putea fi urmarite, în direct, de 400 de medici specialiști și rezidenți, români și străini.