Sari la conținut

Maratonistul Andrei Roşu, la Digi24: Povestea traversării Canalului Mânecii

 

FOTO Facebook

Cursa lui Andrei Roşu a început la ora 20:00. A alergat 140 de km între Londra şi Dover. Adică echivalentul distanţei dintre Bucureşti şi Predeal.

Pe parcursul cursei, maratonistul a fost în permanenţă însoţit de Vasile Oşean, fostul medic al Lotului Naţional de Atletism.

După doar 6 ore de somn a urmat marea provocare: traversarea înot a Canalului Mânecii. Pentru că se află între Oceanul Atlantic şi Marea Nordului, temperatura apei este de doar 13 grade Celsius.

Andrei Roşu: „De îndată ce am ieşit în larg au început valurile, valuri care nu aveau un anumit tipar, veneau din toate părţile”.

Pe măsură ce înota, Andrei a început însă să resimtă efectele răului de mare. Sportivului i s-a făcut rău de 42 de ori!

Andrei Roşu: „O altă provocare a fost să trec prin câteva lanuri de meduze. Nu m-a înţepat niciuna, dar când vezi nişte meduze uriaşe şi nişte culori roz violet, nu te simţi pea bine”.

Un alt moment de cotitură a fost atunci când nu şi-a mai putut folosi mâna stângă.

(VIDEO. Andrei Roșu, povestea vieții: de la corporatistul blazat la Ironman)

După aproape 20 de ore de înot, ţărmul francez tot nu se apropia.

După 20 de ore şi 44 de minute Andrei Roşu a ajuns la ţărm! A dormit doar jumătate de oră şi a început proba de bicicletă: 288 de kilometri până la Paris!

Alături i-a fost şi familia! Mai ales că Andrei a împlinit 39 de ani chiar în timpul traversării Canalului Mânecii. Pentru că nu putea vorbi la telefon, medicul său a fost cel care a ţinut legătură cu cei dragi.

Oana Fotino, soţia lui Andrei Roşu: „Tot timpul îl sunam şi îmi răspundea la telefon şi când s-a făcut 12 noaptea şi a fost ziua lui şi m-a pus pe speaker şi am ţipat La mulţi ani!”.

În plus, în ţară, pe tot parcursul cursei Andrei a fost susţinut de mesaje de încurajare!

Andrei Roşu nu a alergat doar pentru el, ci şi pentru bolnavii de cancer aflaţi în faze terminale. În urma competiţiei el a strâns peste 45.000 de lei, bani pe care i-a donat "Hospice Casa Speranţei".