Maternități cu personal puțin. Viața nou-născuților este pusă în pericol de lipsa personalului

Data publicării:
maternitati-1

La Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi sunt 190 de angajaţi, însă ar mai fi nevoie de cel puțin 37, dar angajările sunt blocate. Deficit de personal medical este şi la Maternitatea din Cluj, unde o singură asistentă are în grijă 30 de nou-născuţi.

În plus, doar 5 din cele 10 saloane de neonatologie sunt funcţionale, reţeaua electrică fiind afectată de lucrările de reabilitare.

Probleme de personal are şi unitatea medicală din Braşov, unde, lunar, sunt tratate peste 1.000 de paciente. Aici ar trebui angajate încă 200 de persoane. De doi ani, un corp al clădirii este în şantier, iar pacientele sunt nevoite să stea în saloane supraaglomerate.

Situaţia este deplorabilă şi la Maternitatea Drobeta Turnu Severin. Pereţii stau să cadă şi se lucrează cu aparatură veche de 35 de ani. Pentru dotarea saloanelor cu mobilier nou şi aparatură performantă, ar fi nevoie de două milioane şi jumătate de euro.

Şi la Maternitatea Cantacuzino din Capitală există probleme mari din cauza subfinanţării. La secția de neonatologie ar mai trebui angajaţi doi doctori şi opt asistente pentru a se putea lucra în condiţii normale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri