Maternități lăsate în paragină. Lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri

Data publicării:
5166740-Mediafax Foto-Alexandru Solomon-4

Primul șantier abandonat este cel de la Maternitatea din Onești, Bacău, unde lucrările au demarat în septembrie anul trecut. Atunci, spitalul a primit doar 200.000 de euro din cele două milioane necesare.

Constructorul a finalizat doar 30% dintre lucrări, iar din martie a rămas fără bani. În aproape 10 luni ar fi trebuit terminate trei etaje ale cladirii. Pentru parter și etajul 4, finanțarea este asigurată de la bugetul municipiului.

Probleme sunt și la Maternitatea „Cuza Vodă" din Iași, unde se nasc anual cei mai mulți copii din țară. Proiectul de modernizare, susținut din fonduri proprii, a fost sistat pentru că firma constructoare nu a mai fost plătită de 5 luni. Spitalul se află în reparații de doi ani și jumătate, iar până anul trecut ar fi trebuit să ajungă la standardele europene.

De doi ani, mare parte din maternitatea din Cluj este, de asemenea, un șantier abandonat, în timp ce la Oradea muncitorii au renovat doar două etaje dintr-un singur corp de clădire.

Un alt exemplu este maternitatea din Brașov, care a intrat în reparații acum trei ani. În septembrie 2011, lucrările au fost oprite, fiind nevoie și de refacerea structurii de rezistență a clădirii, pentru care mai sunt necesari peste 6 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri