Medicii de familie vor mai mulți bani

Data publicării:
medic pacient cabinet getty

Majorarea de anul trecut a salariilor personalului medical e o păcăleală, susţin medicii de familie, care se consideră discriminaţi.

Este acordată numai pentru aproximativ 30% din personalul medical al României. Nicăieri nu se precizează că este vorba exclusiv de medicii şi asistentele medicale şi personalul medical din spital”, a declarat Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Noul Cod Fiscal e o altă sursă de nemulţumiri.

Impozitarea va fi mult mai mare şi atunci veniturile personale ale medicilor şi asistentelor din afara spitalului, vor fi mai mici ca anul trecut şi vom avea medici de familie care îşi vor închide cabinetele sau vor rămâne cu 500-1.000 de lei, după ce-şi plătesc toate dările”, a mai precizat Rodica Tănăsescu.

Mihaela Tănase consilier în Ministerul Sănătăţii a declarat la rândul său: „Bineînţeles că suntem interesaţi şi căutăm soluţii pentru medicii de familie”.

Casa de Asigurări decontează unui medic de familie cu 2.000 de pacienţi pe listă între cinci mii şi două zeci de mii de lei lunar. Sumele variază în funcţie de numărul de pacienţi şi de serviciile acordate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri