Metode de prevenire a aterosclerozei

Data publicării:
margarit

Ateroscleroza este o boală a arterelor, a vaselor de sânge care hrănesc organele. Acest lucru se întâmplă prin îngustarea și rigidizarea lor cu vârsta, începând din copilărie, și se agravează pe măsură ce îmbătrânim, ducând la probleme ale organelor: boli cardiace, boli vasculare cerebrale, boli de rinichi.

Simptomele aterosclerozei sunt date de organul afectat: durere în piept, dacă vorbim de angină pectorală sau infarct miocardic, amețeli, deficit de vorbire și paralizie pentru accidentul vascular cerebral, pot fi dureri de picioare, furnicături. În general, toate organele pot fi afectate.

Investigațiile pentru depistarea atreosclerozei constau în analize de sânge, electrocardiogramă, măsurarea tensiunii arteriale, ecografie de inimă.

În ateroscleroză este foarte importantă prevenția. Tratament medicamentos există, dar în primul rând contează să acționăm asupra factorilor de risc.

Prevenirea arterosclerozei se face prin măsuri precum scăderea colesterolului din alimentație, dietă sănătoasă, fără carne grasă, fără lactate grase, prăjeli și mâncare de fast-food. De asemenea, trebuie să ținem sub control tensiunea arterială, adică să respectăm tratamentul dacă avem probleme. Diabetul zaharat trebuie diagnosticat și tratat, glicemia trebuie ținută sub control pentru că are un rol important în dezvoltarea aterosclerozei. Renunțarea la fumat este o altă măsură care trebuie urmată pentru prevenirea aterosclerozei. Este recomandat să se facă mișcare, cel puțin 30 de minute timp de 5 zile pe săptămână.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri