Sari la conținut
News Alert

Ministerul Sănătăţii alocă 360.000 de lei pentru întreţinerea spitalului de campanie pentru posibile cazuri de Ebola

 

Având în vedere „Măsurile de prevenire şi de creştere a capacităţii de intervenţie în combaterea infecţiilor cu virusul hemoragic Ebola”, stabilite prin memorandumul aprobat de Guvern în 17 septembrie 2014, Ministerul Sănătăţii are ca sarcină organizarea spitalului modular din cadrul Formaţiunii medicale ROL 2 a Ministerului Apărării Naţionale, ca secţie externă a Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", sub denumirea de Centru Unic de Management al Cazurilor de Ebola (CUMCE), se arată în textul actului normativ.

Totodată, prin Hotărârea nr.1 privind creşterea capacităţii de intervenţie în prevenirea şi combaterea infecţiilor cu virus hemoragic Ebola, a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă- Comitetul Naţional Ebola, s-a stabilit ca formaţiunea medicală ROL 2, respectiv Centrul Unic de Management al Cazurilor Ebola, să funcţioneze în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan".

Astfel, pentru asigurarea finanţării activităţilor pentru creşterea capacităţii de intervenţie în combaterea infecţiilor cu virus hemoragic Ebola, prin OUG nr. 59/2014 au fost aprobate fonduri către instituţiile responsabile de managementul cazurilor de infecţie cu virus Ebola (MAI, MApN, MS), în vederea implementării măsurilor prevăzute în memorandum.

Potrivit Mediafax, prin OUG adoptată joi, se aprobă susţinerea în continuare a cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare a Formaţiunii Medicale ROL 2 cu suma de 360.000 lei pentru o perioadă de şase luni, din bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Sănătăţii.

MS va menţine spitalul modular până când Organiuzaţia Mondială a Sănătăţii va declara libere de Ebola focarele din Sierra Leone şi Guineea.