Sari la conținut
News Alert

Ministrul Sănătății: Proiectul Legii vaccinării va fi înaintat Parlamentului peste o săptămână sau două

Foto: Gulliver / Getty Images

Într-o perioadă foarte scurtă de timp, adică săptămâna viitoare sau cealaltă, vom înainta legea către Parlament”, a spus ministrul la finalul dezbaterii, potrivit Agerpres.

În ce privește menținerea în proiectul de lege a prevederii conform căreia copiii nevaccinați nu vor fi primiți în colectivitate, ministrul a precizat că acest aspect este supus deocamdată dezbaterii specialiștilor.

Este încă un lucru pe care îl discutăm, este unul dintre punctele pe care le discutăm, dar și în procedura parlamentară oamenii trebuie să știe că până la adoptarea de către Camera decizională — care va fi în acest caz Camera Deputaților — se pot aduce amendamente și completări. (...) Eu susțin în primul rând informarea și posibilitatea părintelui de a alege, însă vreau să vă spun că, indiferent de părerea mea personală, sunt foarte atent la ceea ce propun specialiștii. Eu am doar un singur vot în Camera Deputaților. (...) Nu amprenta părerii mele s-a impus aici, ci părerea specialiștilor. Deci, nu părerea mea va conta atât de mult pe cât v-ați imagina dvs, ci doar ce spun cei din grupul de lucru de la minister”, a mai spus Nicolae Bănicioiu.

El a atras atenția asupra faptului că proiectul de lege va prevede și un calendar multianual foarte serios legat de aprovizionarea cu stocuri de vaccin, astfel încât Ministerul Sănătății va putea fi tras la răspundere în cazul în care vor exista probleme în acest domeniu.

Va fi stabilit un necesar foarte serios. Probleme de stocuri sunt la nivel european, sunt foarte puțini producători care asigură estul Europei și de aceea cred că o astfel de lege va ușura și din acest punct de vedere lucrurile”, a menționat el.