Ministrul sănătății: Raed Arafat va coordona echipa de control la spitalul din Ploiești

Data publicării:
RAED ARAFAT MINISTERUL SANATATII CONFERINTA-2

Se extinde ancheta la Spitalul din Ploieşti, după dezvăluirile făcute de un chirug de acolo despre condiţiile în care sunt trataţi pacienţii. Ministrul Sănătăţii a decis ca, luni, echipa de control să fie condusă de secretarul de stat Raed Arafat. Între timp, pacienţii şi medicii de la Spitalul de urgenţă din Ploieşti au confirmat detaliile făcute publice de chirurgului Dan Oprea. Este mizerie de nedescris în tot spitalul, în saloane mişună gândacii, iar medicamentele şi instrumentele medicale lipsesc.  

„El va participa la elaborarea concluziilor echipei de control și va prezenta public concluziile verificării”, a adăugat ministrul. 

Încă doi inspectori au fost trimiși la Spitalul Județean Prahova. Aceştia vor verifica activitatea unităţii sanitare, după ce un medic a anunţat pe internet, că statul nu le asigură strictul necesar, condamnându-i astfel la malpraxis. 23 de cadre medicale din spital s-au solidarizat cu chirurgul Dan Oprea.

„Ordinul semnat privind trimiterea echipei de control a avut în vedere două componente: verificarea situației spitalului în ansamblu și a unor documente care să arate dacă sunt și cum sunt respectate procedurile. Aseară și azi echipa de control s-a suplimentat. Am constatat că e nevoie să se extindă acțiunile de verificare, să se atingă mai multe obiective în cadrul spitalului”, a declarat Eugen Nicolăescu.

„Am rugămintea către autoritățile locale să asigure tot sprijinul pentru realizarea controlului. Am adresat o invitație președintelui Colegiului medicilor din Prahova ca la viitoarea întâlnire a echipei de control la spital să participe și el”, a adăugat ministrul.

Între timp, chiar dacă inspectorii trimişi de minister sunt de câteva zile în spital, situaţia a rămas neschimbată.

Cei care trec prin spital se pâng de mizeria de pe holuri şi din saloane şi spun că cele mai multe medicamente lipsesc.

Dezvăluirile făcute, la începutul săptămânii, de medicul chirurg Dan Oprea scot la iveală realitatea: toalete stricate, tencuială căzută şi prize neizolate chiar la capul pacienţilor.

Şi la Urgenţe, situaţia este la fel de gravă.

Medicii care lucrează la spitalul de urgenţe din Ploieşti s-au aliat cu medicul chirurg care a făcut publice condiţiile în care sunt trataţi bolnavii.

Dacă în prima zi de la izbucnirea scandalului directorul spitalului a răpsuns acuzaţiilor, acum managerul refuză să mai vorbească.

La Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti se fac anual peste 25.000 de operaţii, iar în saloanele de aici sunt cazaţi anual peste 55.000 de pacienţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri