Sari la conținut
News Alert

Moise Guran: Vorbim de o mare probabilitate ca un număr neidentificabil de români să fi murit cu zile

 

„Povestea asta cu spitalele care au umflat cu bani publici o firmă ce falsifica dezinfectanţii nu este nici despre spitale şi nici despre bani. În acest caz bănuim cu toţii o crimă, una despre care nu vom şti niciodată exact câte victime a avut, dar una care în niciun caz nu s-a întâmplat din neglijenţă. Codul Penal defineşte acest tip de vinovăţie, numită intenţie indirectă, ca fiind cea în care făptuitorul îşi dă seama de caracterul antisocial al faptei sale, prevede consecinţele acesteia şi, cu toate că nu le urmăreşte, acceptă posibilitatea producerii lor. Iar toată tărășenia pare a fi opera unei mafii, organizate, una pusă pe sifonat bani, indiferent de consecințe. (...)

Parchetul general a început o anchetă, dar cum Dumnezeu ar putea determina procurorii câţi dintre sutele sau miile de oameni care au plecat morţi din spitalele româneşti în ultimii 7-8 ani au murit pentru că un bisturiu n-a fost dezinfectat cu altceva decât apă chioară? (...)

Aici vorbim de o mare probabilitate ca un număr neidentificabil de români să fi murit cu zile. Pe timp de pace, într-o ţară liberă, nu într-una ocupată. Opinia publică mai are puţin şi dă în clocot. Legăturile cu Colectiv sunt evidente şi este doar o chestiune de timp până când românii vor reacţiona exact ca după tragedia de la Colectiv”, scrie Moise Guran pe biziday.ro.

Comentariul integral AICI.