Neregulile de la Spitalul Județean Ploieşti continuă. Chirurgul care a semnalat problemele spune că nu s-a schimbat nimic după scandalul din toamnă

Data publicării:
spital-11

Mai mult, într-o scrisoare deschisă publicată într-un ziar local, chirugul susţine că mai mulţi pacienţi au luat infecţii intraspitaliceşti. În replică, directorul interimar al unităţii medicale, ajuns în funcţie în urma scandalului din noiembrie anul trecut, susţine că nu poate face minuni într-un timp atât de scurt.

Aspirăm cu nişte furtunuri groase ca la pompieri. Nu avem canule, niște chestii din plastic simple, ieftine. Am o grămadă de pacienți pe care i-am trimis, fiind internați, să-și facă colonoscopii, endoscopii sau alte investigații prin alte părți. I-am sfătuit să păstreze chitanțele și să le depună la secretariat ca să-și recupereze banii”, spune medicul chirurg Dan Oprea.

Chirurgul susţine că în unitatea sanitară nu s-a schimbat nimic de la scandalul din toamna trecută. Condiţiile sunt aceleaşi iar pacienţii sunt trimişi să cumpere branule sau pansamente.

O echipă Digi24 a mers la Spitalul Judeţean iar imaginile suprind condiţiile în care sunt trataţi bolnavii. Pereţi cu tencuiala căzută, mucegai şi prize neacoperite. Mai mult, în unele saloane femeile stau în aceeaşi încăpere cu bărbaţii.

Toate aceste nereguli au fost sesizate şi acum două luni de medicul chirurg Dan Oprea. A pornit atunci un adevărat scandal în urma căruia, o comisie de anchetă de la Ministerul Sănătății a confirmat aspectele semnalate de medic, iar managerul spitalului a demisionat. Directorul interimar al instituţiei medicale se scuză şi spune ca n-a avut timp să schimbe prea mult lucrurile.

Ce să se îmbunătățeascaă în două luni de zile, ce se așteaptă?. Sunt manager interimar, sunt singur, nu am director medical, bugetul este același, da? Am încercat să fie mai multe medicamente și materiale sanitare, am crescut bugetul la condițiile igienico-sanitare. Sunt foarte multe lucruri care vin din trecut”, subliniază Florin Puşcariu, managerul interimar al Spitalului Judeţean Ploieşti.

Postul de manager al Spitalului Județean a fost la concurs în urmă cu două săptămâni, însă până acum nimeni nu s-a înscris. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 24 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...