Noapte liniștită la Ambulanță. Recomandările medicilor pentru a evita indigestiile

Data publicării:
ambulanta resize 5228810-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu-7

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alice Grasu, a declarat la Digi24 că medicii de la ambulanță au avut o noapte obișnuită.

Au fost 407 solicitări, din ele 229 au fost cazuri de urgență, de cod galben și roșu. Afecțiunile digestive au fost 36, iar lipotiimile, dintre care o parte pe fondul consumului de alcool, au fost 32. Suntem pregătiți, suntem cu toții la muncă, nu s-au acordat recuperări, nu se iau concedii de odihnă, iar cei care sunt în concedii medicale sunt puțini”, spune Alice Grasu.

Dacă vor continua așa cum au început în noaptea de Ajun, cu moderație, înseamnă că vor trece cu bine peste aceste sărbători, adaugă medicul.

Aceasta a dat și câteva sfaturi pentru evitarea indigestiilor. E important ca, din bucatele pregătite de sărbători, „să nu se consume toate la aceeași masă, să se împartă pe parcursul celor 3-4 mese din timpul unei zile, iar mesele să nu fie stropite din belșug cu vin sau alte băuturi”.

Medicul mai recomandă un consum moderat de dulciuri. „Important ar fi ca desertul să fie din fructe proaspete, iar dulciurile să consume dimineața sau la 5 dupa amiaza”, spune Alice Grasu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri