Noutăți în stomatologie. Test pentru determinarea predispoziției la paradontoză

Data publicării:
0412paradontoza-36726

Parodontoza este numita și boala dinților sănătoși, pentru că afectează dintele direct de la rădăcină, evoluează cu simptome discrete și nu ține cont de vârstă. Din populația cu vârstă de peste 40 de ani, aproape 80% prezintă un stadiu al acestei boli. Din păcate, însă, ajung la medic, cu această boală, și tineri până în 30 de ani.

„Majoritatea oamenilor nici nu știu că o au, ea manifestându-se rareori dramatic sau în stadii foarte avansate, deci un test din acesta parodontal pare a fi foarte important chiar și în situații în care cineva nu are niciun fel de afecțiune, după părerea lui, și, în felul acesta, se poate asigura dacă exista o predispoziție din punct de vedere bacteriologic peste cea genetică, care este și ea foarte importantă”, spune medicul dentist Nicolae Krilovici.

Practic, medicul va prelua probe din cavitatea bucală, iar acestea vor fi trimise la un laborator din străinătate. Rezultatele vor arăta cu precizie dacă în cavitatea bucală există germeni implicați în boala parodontală.

Astfel, tratamentul va putea fi individualizat. Este foarte important să descoperiți boala din timp. Altfel, singura soluție rămâne cea chirurgicală. Tot din timp este bine să mergeți la medic pentru a diagnostica un eventual cancer oral. Depistarea timpurie crește rata de supraviețuire la 80%.

Acest test costa 200 de lei, iar cel pentru depistarea parodontozei 1.200.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri