O echipă de medici canadieni oferă consultaţii oftalmologice gratuite în București

Data publicării:
ochelarista sexy

Voluntarii au dat deja o mână de ajutor în Peru, Maroc, Mexic şi acum au venit şi în România. Sunt oameni cu inimă mare, pentru care un simplu „mulţumesc” este cea mai mare răsplată.

Sunt doctori, optometrişti, opticieni, avem studenţi. Au plătit ca să vină aici. Fiecare participant a dat 3.000 de dolari ca să pot cumpăra biletele de avion şi restul”, spune Pierre Labine, coordonatorul Asociației Santa Cruz Canada.

Medicii au facut acest efort ca să ajute 5.000 de oameni. Şi-au improvizat cabinete cu echipamentele pe care tot ei le-au adus în Sala de Sport din Parcul Orașelul Copiilor, din sectorul 4. Acolo, cei care au nevoie primesc tratament şi ochelari cu dioptrii potrivite, donaţi de diferiţi sponsori. Toţi pacienţii au fost aleşi în funcţie de venituri.

Au cerut liste de la toate sectoarele evidenţa persoanelor care sunt asistaţi sociali, cu dizabilităţi, din casele de copii şi căminele de bătrâni şi au constatat că vizita din România să o facă aici”, a declarat Cristian Piedone, primarul sectorului 4.

Oamenii spun că ajutorul medicilor canadieni este binevenit şi că, altfel, nu ar fi putut să ajungă prea curând la un oftalmolog.

Medicii voluntari consultă pacienţii deja programaţi până la sfârşitul acestei saptamâni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri