Obezitatea duce la diabet. Consumul de grăsimi și sedentarismul pot provoca această afecțiune

Data publicării:
diabet

Invitată la Digimatinal, prof. dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, şef de secţie la Institutul Național „Prof. dr. Nicolae Paulescu” a explicat cum se descoperă această boală şi care este tratamentul.

„La nivel mondial există 371 de milioane de pacienți cu diabet zaharat. Dintre aceștia, 90 la sută au diabet zaharat de tip doi. Pacienții trebuie să fie atenți la momentul în care apare o senzație de sete intensă, încep să urineze mai mult, să scadă în greutate. Sunt principalele semne care pot pune un diagnostic. Următorul pas este optimizarea stilului de viață. Persoanele obeze trebuie să scadă în greutate, să aibă o dietă echilibrată, în care dulciurile nu se mai regăsesc. La această dietă se adaugă și activitate fizică, zilnic, dacă se poate”, a spus prof. dr. Gabriela Radulian.

Diabetul este o boală cronică, cu evoluție progresivă, iar riscul dezechilibrului metabolic este foarte mare.

„Complicațiile cronice ale acestei afecțiuni sunt extrem de redutabile. Vorbim despre afectarea oculară, de afectarea renală dar și de complicațiile majore de tip cardiovascular”, a mai spus medicul Gabriela Radulian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri