Obezitatea la copii. Intervenția chirurgicală, ultima soluție

Data publicării:
06022013 20obezitate-47884

Dacă metodele clasice nu dau rezultate, ultima soluție în cazurile grave este intervenția chirurgicală.

„Obezitatea are cauze multiple. E incriminat stilul de viață, se mănâncă prea mult. Învățăm cât și cum să mâncăm în familie, dacă acolo regulile nu sunt respectate, atunci vom avea copii care suferă de obezitate”, explică medicul chirurg Rubin Munteanu.

„Acum 50 de ani nu aveam aproape deloc obezitate, astăzi este o pandemie”, subliniază el.

„Putem vorbi și despre o moștenire genetică, dar principala cauză e un aport caloric excesiv în raport cu exercițiul fizic zilnic”, spune medicul.

„La copii e mai greu de calculat un indice de masă corporală. Nu există tratament medicamentos eficient, la copil problema majoră e că el e în perioadă de creștere, iar un regim drastic e riscant. Nu trebuie să atingi nimic din dezvoltarea copilului. Cea mai bună soluție e un program ce trebuie condus de specialist, cu scăderea numărului de calorii. Copiii trebuie să facă și exerciții fizice”, explică Rubin Munteanu.

„La operație se ajunge când metodele nutriționale nu funcționează. Dacă se constată că, de exemplu, la 13 ani depășește 170 de kilograme, atunci soluția chirurgicală este singura. Vorbim despre micșorarea stomacului”, adaugă el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri