Sari la conținut

Operaţie de protezare în premieră naţională

În urmă cu un an, Bogdan Roşu a fost diagnosticat cu necroză a oaselor umărului. O boală care îi dă dureri cumplite la ambele braţe. Bărbatul de 32 de ani din Roman nu-şi poate mişca mâinile aproape deloc. Speră că după operaţie se va simţi din nou ca un om normal.

Intervenţia, făcută la Clinica de Ortopedie a Spitalului de Recuperare Iaşi, a fost realizată de o echipă de medici ajutaţi de un chirurg român care, stabilit în Franţa, a mai făcut astfel de intervenţii în Toulon.

Marius Scarlat, chirurg ortoped Toulon, Franţa: „Sunt proteze foarte moderne care sunt fără ciment în titan, microporoase, care sunt foarte bine implantabile şi care sunt extrem de stabile”.

Operaţia nu este o premieră doar pentru medicii din Iaşi, ci şi pentru România. Proteza şi instrumentarul necesar au fost comandate din Germania, iar costul operaţiei - 1.500 de euro -, este acoperit de stat.

Medicii i-au promis pacientului că, după perioada de recuperare de o lună şi jumătate, îşi va putea mişca din nou braţul stâng. Iar când va fi complet refăcut, va urma intervenţia şi la umărul drept.

Pe aceeași temă