Operație în premieră. Scolioză congenitală totală, operată cu succes de o echipă condusă de profesorul Gheorghe Burnei

Data publicării:
burnei

Fetița avea o formă gravă de scolioză care nu a mai fost întâlnită de medici până acum. Profesorul Gheorghe Burnei, medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică, şeful clinicii de Ortopedie Pediatrică de la Spitalul pentru Copii „Marie Curie”, cel care a condus echipa de medici care a efectuat intervenția, a vorbit la Digimatinal despre operație.

Prof. dr. Gheorghe Burnei: Este vorba despre o scolioză congenitală, cu malformații multiple, care cuprinde întregul segment toracal, toate asociate și cu alte malformații. Ne-a pus la grea încercare, dar după un studiu de aproximativ un an de zile de pregătire în care a trebuit să avem pe masa de operație absolut tot ce ne trebuie, pacienta a fost supusă unei intervenții cu riscuri majore.

Mama și-a dat acceptul, având un singur copil, și pentru că era în iminență de paralizie și posibilitatea de a apărea incontinența.

Fetița s-a născut cu această problemă, pe parcurs s-a accentuat.

Operația a durat aproximativ cinci ore, intervenție majoră în care a trebuit să rezecăm un bloc de șase hemivertebre. A pus la grea încercare echipa operatorie și cea de anestezie.

Recuperarea urmează să se facă pe o perioadă îndelungată. Va face fizioterapie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri