Sari la conținut

Ovidiu Băjenaru: Registrul național pentru boala Parkinson va fi în curând funcțional

 

Foto: youtube

Registrul de boală Parkinson pe care Societatea de Neurologie din România l-a conceput deja va fi în curând funcțional. El (...) este dezvoltat și din punct de vedere științific și din punct de vedere al logisticii pe baza platformei SNR și a Fundației SNR. Mai sunt doar câteva detalii tehnice care țin de platforma electronică, de detalii informatice”, a declarat Ovidiu Băjenaru.

Potrivit acestuia, se speră ca, în doi-trei ani, registrul să fie realizat. Sperăm că, până la sfârșitul acestui prim semestru al acestui an, deja să putem să dăm primele parole de intrare colegilor noștri neurologi din țară pentru a introduce datele pacienților. Să ajungem în doi-trei ani, pentru că este o muncă imensă, să avem cu adevărat un registru național de boală Parkinson cu multipli parametri”, a explicat Băjenaru.

Conform datelor oficiale, Parkinson este cea de-a doua afecțiune neurologică degenerativă ca frecvență, în acest moment fiind estimat, la nivel național, un număr de peste 72.000 de pacienți diagnosticați.

Luni, a fost lansată, în pasajul pietonal de la Universitate, Instalația din Lalele,realizată la inițiativa Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România, cu scopul de creștere a notorietății bolii Parkinson, a adresabilității către medicul neurolog și înlăturarea stigmatizării pacienților.