Pacienta care a scăpat de cancer, nu și de birocrație

Data publicării:
medici operatie doctori - GettyImages - 71205641

Este biletul de externare după ce mi s-a făcut operaţia, pe 4 martie, cu recomandări”, arată Larisa, una dintre pacientele care au învins cancerul. Culmea este că acelaşi medic ce i-a recomandat reconstrucţia sânului refuză să o mai opereze.

A ţipat la mine, că: nu pot să vă operez acum! Mi-a spus: Toate pacientele sunt în aceeaşi situaţie. Este o problemă la minister”, spune Larisa.

Chirurgul a sfătuit-o să aştepte până când statul va deconta şi operaţia de egalizare a sânilor, după implant.

Femeile au doi sâni, au nevoie de simetrizare. O chestiune care a fost uitată de către Ministerul Sănătăţii şi se fac presiuni la Bucureşti”, spune dr. Bogdan Caraban, coordonatorul programului naţional de reconstrucţie mamară.

M-am arătat dispusă să o plătesc din buzunarul propriu, ca să nu fie probleme. Mi-a spus: de ce mă grăbesc”, spune Larisa.

În aceeaşi situaţie ca a femeii de 35 de ani sunt încă şase paciente din Constanţa, cărora acelaşi chirurg nu vrea să le pună proteza finală până când statul nu decontează şi operaţia estetică de care au nevoie după. Problema este că dacă implantul provizoriu nu este schimbat după şase luni, poate modifica forma sânului. Şi de aici alte probleme delicate.

Femeia respectivă nu se mai simte bine uitându-se în oglindă, își detestă corpul”, spune Irina Gruia, psihoterapeut.

Anul acesta nicio pacientă din Constanţa nu a beneficiat de implant permanent de sân, iar în 2014 au fost doar două intervenţii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri