Sari la conținut
News Alert

Părinţii cer renovarea Secţiei de Pediatrie din Constanţa. "Cum să acceptăm, dintr-o răceală, la Spitalul Judeţean să ne moară copilul?"

Oana are doar 19 ani, iar pe 12 ianuarie, copilul ei în vârstă de cinci luni a murit la Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă Constanţa după ce îl internase pentru o banală răceală. Nici acum nu ştie ce s-a întâmplat.

„Am fost în două saloane. În primul era...nu ştiu...canalizarea stricată...un miros de nu puteai să respiriri”, povesteşte femeia.

Pediatria din Constanţa sperie părinţii. O femeie a postat pe Facebook fotografii în care arată condiţiile precare din spital

„Cum să acceptăm, dintr-o răceală, la Spitalul Judeţean, să ne moară copilul? Cum? Nu pot! Nu pot să accept aşa ceva!”, se revoltă mama tinerei.

Zeci de părinţi au venit să aprindă o lumânare în amintirea bebeluşului şi au cerut renovarea de urgenţă a Secţiei de Pediatrie.

„Am deschis o uşă şi am aprins lumina şi au fugit gândacii pe jos, pur şi simplu. Nici n-am mai putut să mai intru acolo”.

„Case de paianjeni, rugină, mucegai...deci, nu ai cum... Oare, copiii aştia nu merită şi ei condiţii mai bune?”.

Managerul Spitalului de Urgenţă neagă acuzaţiile pacientelor care spun că secţia este un focar de infecţie.

„Secţiile nerenovate nu sunt mizerabile! Punct! Şobolani nu avem în spital. Deci, nu avem! Poate, accidental, să apară...dar nu avem. Nu ne-am confruntat cu astfel de probleme!”, se apără Dan Căpăţână, manager al SCJU Constanţa.

Mai mult, el dă vina pe părinţi pentru situaţia deplorabilă a secţiei: „Se fură în spitalele din România! Se fură începând de la capacele de WC, până la sifoanele de pardoseală. Sunt sifoane de pardoseală din fontă care au 4-5 kilograme. Se fură! (De către mame, domnule director..?) Nu, de către taţi, probabil!”.

Managerul spune că a primit promisiuni de la Ministerul Sănătăţii că va primi bani pentru renovare.

„Este o discuţie pe care am purtat-o personal cu ministrul Sănătăţii, care ne-a asigurat că ne va da bani pentru reabilitarea secţiei”, afirmă Dan Căpăţână.

Dacă Ministerul Sănătăţii va aloca suficienţi bani, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa ar vrea să construiască o clădire nouă, exclusiv pentru Pediatrie.