Paște fără carne, pe model vegan

Data publicării:
fructe legume FB

Pentru unii români, postul Paştelui nu se va termina niciodată. Şi asta pentru că au ales să mănânce fără carne şi, de multe ori, fără să folosească focul în pregătirea mesei. Pentru ei, sau mai precis pentru banii frumoşi ce pot fi câştigaţi de pe urma clienţilor vegani, patronii de restaurante s-au reprofilat.

Mihai are 29 de ani şi de şase este vegetarian. Ideea unui restaurant vegan i-a venit în urmă cu 1 an şi jumătate, iar acum, de Paşte, se oferă să-i convingă şi pe carnivori să facă o cură de legume. De exemplu, o supă de avocado, făcută cu apă la temperatura de doar 40 de grade, costă 16 lei, cam cât o friptură dintr-un resturant obişnuit.

Mihail Bucur, administrator restaurant: Cel mai bun ingredient care poate înlocui carnea ca şi gust este ciuperca. Îndeosebi ciupercile Pleurotus se aseamănă foarte mult. Puteţi încerca să faceţi o ciorbă de burtă cu ciuperci Pleurotus şi o să vedeţi că nu este nicio diferenţă. Sau drob, bineînţeles.

Secretele bucătarului nu se opresc aici.

Dragoş Zătreanu, bucătar: O sărmăluţă umplută cu o compoziţie formată din ciuperci, morcov, mărar, cimbru, ţelină, dovlecel, mai multe legume. Punem compoziţia, împachetăm, ca la sarmalele obișnuite. Se servesc crude cu un sos de roşii crud format din roşii, mentă și busuioc.

Cred că motivul care te face să renunţi la carne este cel care te face să nu simţi nevoie, indiferent dacă sunt Sărbătorile sau nu.

Mai degrabă nişte sarmale de legume, o salată, o prăjitură raw vegană e ok, nu trebuie să iei pastile. Bei un ceai verde şi te repari”, spun clienții.

Cele 70 de sucuri din migdale şi soia pot repara excesul, chiar dacă este vorba de plante, promit proprietarii acestor localuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri