Sari la conținut

Piele artificială pentru pilotul rănit în accidentul aviatic din Sibiu. Spitalul a lansat și un apel către militarii români

„La acest moment, pielea artificială este la dispoziția medicilor curanți, momentul operator rămânând să fie stabilit ulterior, în funcție de evoluția stării de sănătate a pacientului", se arată în comunicat.

Până în prezent, medicii au recurs la autotransplant în cazul pilotului, cu piele proprie, și au folosit și țesuturi de la banca de piele.

Reprezentanții Spitalului Militar precizează că în lupta pentru salvarea vieții militarilor răniți s-a alăturat și Centrul de hematologie transfuzională al Ministerului Apărării, aflat în incinta Spitalului Militar, care a asigurat suportul necesar reechilibrării volemice a pacienților, punând la dispoziție necesarul de unități de sânge și plasmă.

Potrivit site-ului spitalului, militarii pot dona sânge pentru căpitan-comandorul Corneliu Gabriel Titian la Centrul de hematologie transfuzională, în cadrul campaniei "Sacrificiul impune respect!", derulată de Ministerul Apărării.

"Donând sânge la Centrul de hematologie transfuzională al Ministerul Apărării Naționale, fiecare din noi intră în lupta contracronometru pentru salvarea vieții camaradului nostru, căpitan-comandorul Corneliu Gabriel Titiana, grav rănit în urma accidentului aviatic din 21 noiembrie, care se află internat în stare foarte gravă, în Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București. Militari ai Armatei României, haideți să dovedim încă o dată, dacă mai era nevoie, că știm să acordăm respectul și prețuirea care se cuvine camarazilor noștri, răniți sau invalizi ca urmare a participării la acțiuni militare, acționând în solidar cu valorile fundamentale ale statului român pe care îl reprezentăm cu onoare", mai arată sursa citată.