Plasture pentru măsurarea glicemiei

Data publicării:
diabet

Invenția le aparține cercetătorilor sud-coreeni și, cel puțin până în prezent, este cel mai subțire si mai rezistent material, căci este confecționat din grafen.

„Dispozitivul este un soi de plasture și îi ajută pe bolnavii de diabet să își monitorizeze nivelul de zahăr din sânge prin transpirație, fără să fie nevoie să ia monstre de sânge sau să își controleze nivelul glicemiei prin injectarea insulinei,” a explicat Kim Dae-Hyeong, cercetător.

Tot ce trebuie să facă bolnavii de diabet este să aplice plasturele la încheietura mâinii. Acesta are micro-ace acoperite cu medicamente care străpung pielea și, potrivit Reuters, este capabil să monitorizeze umiditatea, ph-ul pielii, nivelul glucozei din sânge sau chiar temperatura corpului.

„Bolnavii de diabet pot folosi cu ușurință acest dispozitiv pentru că nu le provoacă niciun fel de durere și nici nu îi stresează. Deci ei pot să își monitorizeze nivelul de glucoză din sânge pentru a preveni creșterea acestuia. Dispozitivul nostru îi poate ajuta pe pacienți să evite complicațiile bolii,” a mai spus cercetătorul.

Până în acest moment nu a fost vehiculată nicio sumă pentru acest plasture, însă este destul de costisitor, de vreme ce cercetătorii spun că fac eforturi pentru scăderea costurilor de producție. Pe de altă parte, rămâne de văzut cumva funcționa plasturele în momentul în care va fi testat pe oameni. Asta pentru că, momentan, a fost testat doar pe șoareci.

Chiar și așa, invenția este binevenită, căci numărul bolnavilor de diabet crește de la an la an. Cei de la Organizația Mondială a Sănătății au făcut public cel mai recent studiu despre diabet, iar acesta spune că, la nivel mondial cel puțin unul din 11 adulți suferă de diabet. De fapt, din 1980 până în prezent, numărul bolnavilor de diabet a crescut de la 180 de milioane la 422 de milioane.

Și în România numărul persoanelor care suferă de diabet a crescut simțitor. Cele mai recente cifre arată că în țara noastră sunt aproape două milioane de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, diagnosticate cu diabet.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri