Președintele Alianței Medicilor: Este o demisie de bun simț

Data publicării:
bogdan tanase digi24 crop

Președintele Alianței Medicilor spune că fostul ministru nu a luat nicio măsură pentru remedierea unor situații care erau cunoscute de mult. „Este de remarcat că a venit la acest minister ca urmare a cazului de la Colectiv și este cunoscut că aceste infecții nosocomiale au stat la baza decesului multora dintre rănitii de la Colectiv. În aceste condiții, având toate pârghiile necesare pentru a remedia aceasta stare de lucru, nu a luat nicio măsură și în plus a avut o comunicare deficitară pe acest scandal al dezinfectanților.”

Prima măsura pe care trebuia să o ia era controlul acestor dezinfectanți, nu controalele bacteriologice care se fac lună de lună rezolvau această incertitudine cu privire la dezinfectanții folosiți în spitale”, spune Bogdan Tănase.

O altă problema a însemnat și modificarea prevederii conform căreia managerul de spital este sancționat dacă raportează infecțiile nosocomiale. „Și alte prevederi legislative care ar putea fi schimbate prin ordin de ministru. Este o demisie de bun simț, dacă demonstrezi că prin poziția pe care o ocupi nu poți schimba ceea ce e de schimbat, atunci este un gest de normalitate să iți dai demisia”, consideră Bogdan Tănase, președintele Alianței Medicilor.

„Problemele din Sănătate sunt foarte mari, practic ne aflîm în situația în care în fiecare lună poate fi o criză în Sănătate care trebuie rezolvată. Acum este momentul și opinia publică este pregătită pentru niște schimbări de font, de la care să nu se mai poată întoarce înapoi sistemul”, conchide acesta.

Citiți și:

Demisia ministrului Sănătății. Reacția premierului Dacian Cioloș

Ministrul Sănătății a demisionat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri