Preşedintele CNAS doreşte desfiinţarea listei de aşteptare pentru bolnavii de cancer

Data publicării:
cristian-busoi

Buşoi a spus că numărul pacienţilor care se tratează prin fondurile CNAS este de circa 100.000, din care 5.200 beneficiază de tratamente scumpe, pentru care este nevoie de aprobarea Casei.

"Sunt tratamente care pot fi prescrise direct, fără nicio aprobare, sunt câteva care ţin de casa judeţeană şi cele foarte scumpe. Pentru acestea din urmă este o comisie de oncologie la nivel naţional care aprobă dosar cu dosar şi care se întruneşte o dată pe lună. Avem în acest moment cam 1.200 de oameni pe lista de aşteptare. Trei luni este termenul maxim în care cineva primeşte aprobare", a declarat Cristian Buşoi.

Acesta a explicat că există cazuri care sunt respinse de către comisia respectivă, dar numărul acestora este mic, cam 5 la sută din dosare.

Cristian Buşoi a precizat că ia în calcul desfiinţarea acelei liste, dar deocamdată nu există posibilităţi financiare pentru acest lucru, şi nici nu a menţionat o dată de la care acest lucru s-ar putea realiza.

"Desfiinţarea listei este o problemă care se află în atenţia noastră, ţine de aceeaşi constrângere bugetară. Dacă vom avea posibilităţi financiare să acoperim toate cererile şi să nu mai existe un timp de aşteptare, luăm în calcul inclusiv faptul că nu vom mai avea pacienţi pe lista de aşteptare. E una din problemele cele mai importante la care aş vrea să găsesc soluţii", a menţionat Cristian Buşoi.

El a mai spus că suma necesară pentru desfiinţarea acestei liste este estimată la aproximativ 15 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri