Profesorul universitar din Iaşi a murit din cauza unei greşeli medicale

Data publicării:
parhon iasi

Profesor universitar, mort după ce a fost plimbat între spitale

Medicul de gardă acuzat de moartea profesorului universitar din Iaşi a fost sancţionat, deocamdată, doar de conducerea Spitalului Parhon, unde lucrează din luna februarie a acestui an. Cadrul medical a fost suspendat din activitate până la finalizarea anchetei.

După ce au fost analizate mai multe documente din cele trei spitale pe unde a fost plimbat profesorul universitar, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au concluzionat că medicul de gardă care l-a asistat pe profesor la camera de urgenţe a temporizat şederea lui acolo. Acest lucru înseamnă că l-a ţinut prea mult la camera de urgenţe, în condiţiile în care protocolul spune că ar fi trebuit să fie transferat către cardiologie, acolo unde ar fi primit ajutor de la un medic specialist.

Decizia finală în această anchetă va fi luată de către reprezentanţii Colegiului Medicilor care vor primi mâine raportul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Profesorul universitar Tiberiu Brăilean, în vârstă de 55 de ani, a ajuns la urgenţe săptămâna trecută, neputând să respire. Soţia acestuia, care l-a însoţit, povesteşte că a aşteptat trei ore în triaj să i se facă analize de sânge şi alte trei ore până să fie văzut de un medic cardiolog. Într-un final, bărbatul a ajuns la Spitalul Sfântul Spiridon, însă la scurt timp a făcut stop cardiac şi a intrat în comă. După patru zile, Tiberiu Brăilean a murit.      

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri