Programul „Rabla” pentru periuța de dinți

Data publicării:
pasta de dinti

Singura condiţie este să veniţi cu una uzată, pe care să o lăsaţi în schimb. Organizatorii vor să tragă un semnal de alarmă în condiţiile în care jumătate dintre români se spală pe dinți doar o dată pe zi. Motivul? Lipsa banilor sau a timpului, spun ei.

David are șase ani și a venit să-și schimbe periuța. Știe de la părinți că spălatul pe dinți este un obicei sănătos, dar mai are încă de învățat.

Problema este că destui adulţi neglijează igiena orală a propriilor copii. Cele mai noi statistici spun că patru din zece copii au carii pe dinții definitivi, iar 90 la sută dintre acestea nu sunt tratate.

„Percepția generală este că dacă dintele este de lapte o să cadă și nu e important să îl periem. Dar este foarte important pentru că atunci se formează obiceiul de a-ți peria dinții, de a merge la medicul dentist”, a spus Silvia Jalea, organizator. 

Chiar dacă teoria le este cunoscută, nu toți o și aplică. Deși medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței măcar o dată pe trimestru, românii o schimbă o dată la un an jumătate. La sate, situaţia e însă dramatică. Durata medie de folosire a unei periuţe dentare este de ...10 ani.

„Din cauza problemelor financiare, românii vin la stomatolog în cazul apariției durerii. În felul acesta, pacientul va plăti mai mult pentru tratament și poate ajunge până la pierderea dintelui respectiv”, a spus Dorin Râșnoveanu, medic stomatolog. 

Caravana ''Rabla pentru periuța ta'' va ajunge în zilele următoare și în Bacău, Constanța, Galați, Timișoara și Alba-Iulia. Pe lângă periuțele de dinți gratuite, organizatorii oferă și consultații gratuite în peste o mie de cabinete stomatologice din România.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri