Sari la conținut

Răceala în familie. Cum putem să prevenim îmbolnăvirea în lanţ

 

"Răceala se transmite cel mai ușor pe cale respiratorie. Pentru a evita să o transmitem membrilor familiei, cea mai bună metodă este să ne izolăm. Dacă nu reușim să ne izolăm, să plecăm în altă parte, ar trebui să avem o distanță de siguranță. Putem să schimbăm camera, să mutăm copilul care are simptome în altă cameră, să purtăm o mască. Chiar dacă facem aceste lucruri, nu este sigur că vom scăpa și răceala trebuie tratată.

O viroză trebuie să o tratăm cu tratament simptomatic și, dacă apar complicații, trebuie să ne adresăm medicului pentru a ne prescrie un alt tratament.

Dacă unul dintre părinți este bolnav, el trebuie să-și protejeze copilul evitând pe cât posibil contactul cu cel mic. De asemena poate purta o mască protectoare. Dacă aceste măsuri nu se respectă, șansa de a se transmite e mare și virusul se poate plimba de la cel mic la adult și invers, rămânând în familie.

Răceala are simptome precum febră, nas înfundat. Problema apare atunci când răceala durează mai mult decât ar trebui, adică mai mult de șapte zile. Dacă durează mai mult este posibil să apară o complicație, de exemplu o pneumonie, iar atunci trebuie să consultăm un medic."