Raed Arafat continuă ancheta la Spitalul Județean Ploiești

Data publicării:
RAED ARAFAT MINISTERUL SANATATII CONFERINTA-3

Echipa de control verifică în ce măsură au fost respectate procedurile de cumpărare de medicamnte şi de materiale sanitare la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Din echipa de control fac parte şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi ai Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află spitalul. Şeful Consiliului susţine însă că nu este nimic în neregulă la spital.

Eu vă rog să rețineți că aceste plângeri le-am auzit de la dumneavoastră”, le-a spus jurnaliștilor Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Întrebat de ce nu a fost făcută nicio verificare până acum, Mircea Cosma a răspuns: „Păi dacă nu a fost nicio sesizare, doamnă... Eu am fost internat, bolnav și sunt viu”. El a precizat însă că nu a fost nevoit să cumpere medicamentele necesare pe timpul internării.

În plus, şeful Consiliului Judeţean a respins toate acuzaţiile aduse unei firme apropiate fiului său, firmă care a construit noul sediu administrativ ridicat în curtea spitalui. Societatea a participat la o licitaţie publică, a explicat Mircea Cosma.

Într-un comunicat de presă, managerul spitalului susţine că a cumpărat tot ce i-au solicitat şefii de secţie din spital şi că instituţia are de recuperat bani de la Casa de Asigurări de Sănătate.

„Banii alocaţi achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în anul 2013, au fost în sumă de peste 100 miliarde lei vechi, achiziţionarea acestora făcându-se în urma referatelor de necesitate făcute de şefii secţiilor”, precizează managerul.

Angajaţii şi pacienţii au însă altă părere.

„A făcut soțul accident vascular și am venit cu el de urgență, de tratat l-au tratat, i-au făcut perfuzii zilnic, dar nu a avut medicamente, nu i-au dat, i-am cumparat perfuzoare, branule, dacă nu aveam branule nu îi punea perfuzie”, relatează o femeie.

Infirmiera confirmă: „Pcientul vine cu absolut tot: branulă, asta se ştie, perfuzor...Noi suntem puține pe secție, una pe zi, una pe noapte”.

Anual, la spitalul Judeţean din Ploieşti sunt trataţi 55 de mii de pacienţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri